Śniadania
Wydawane są w formie stołu szwedzkiego.
Godziny wydawania śniadania 8:oo – 9:oo.
Na ciepło proponujemy:
- jajecznicę,
- jajka na miękko,
- parówki,
- omlety,
- zapiekanki,
- tosty.
Na zimno serwujemy:
- dobrej jakości wędliny, sery żółte, białe, pleśniowe, twarożki
- świeże warzywa: pomidory, ogórki, papryka, również marynowane
- pasty rybne, łosoś wędzony, jaka w majonezie, sałatki,
- płatki śniadaniowe i musli, jogurty
- na słodko dżemy własnej roboty, miód, czekolada
- zawsze świeże pieczywo białe i ciemne
- do picia kawa z ekspresu, herbata, mleko, kakao, woda mineralna
Obiady i obiadokolacje
Dania główne:
- polędwiczki wieprzowe z rydzami w sosie
- polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku z oliwkami i pomidorkami koktajlowymi
- schab wieprzowy nadziewany morelami i śliwkami
- karczek pieczony po szlachecku z ziołami i rydzami
- roladki ze schabu nadziewane rydzami
- tradycyjny kotlet schabowy
- stek ze schabu wieprzowego na grzance z pieczarkami
- pierś z indyka z ananasem i borówkami
- udziec z indyka pieczony z żurawiną
- pierś z kurczaka ze szpinakiem i z serami pleśniowymi
- szaszłyk drobiowy z warzywami
- pierś z kurczaka zapiekana z porami i serem
- kurczak faszerowany pieczarkami, mięsem z łopatki wieprzowej, zieloną pietruszka i ziołami
- pierś z kurczaka po pekińsku ( z sosem z pieczarek)
- zrazy wołowe zawijane z boczkiem
- świeży pstrąg górski z patelni
- ryba morska z warzywami
Do dań głównych podajemy:
- ziemniaki,
- ryż,
- kluski śląskie,
- kopytka,
- frytki,
- ćwiartki ziemniaczków pieczone,
- kaszę gryczaną,
- kulki z ciasta ptysiowego
- oraz sałaty, surówki i warzywa na ciepło
Zupy:
- cebulowa z grzankami
- pomidorowa z makaronem
- ogórkowa z ziemniakami
- rosół domowy z makaronem
- barszcz czerwony zabielany
- koperkowa z lanymi kluseczkami
- jarzynowa
- krupnik na podrobach
- zupa z porów i sera z makaronem
Do picia:
- kompot z owoców,
- kawa,
- herbata,
- woda mineralna
Desery to ciasta pieczone na miejscu
- tiramitsu
- ciasto bananowe z karmelem i bitą śmietaną
- tort czarnolas
- sernik z brzoskwinią
- szarlotka z lodami i bitą śmietaną
- ciasto brzoskwiniowe z kokosem i kruszonką
- baba drożdżowa z lukrem
- rogaliki drożdżowe z nadzieniem z dzikiej róży
- sernik z makiem
- tort lodowy z migdałami
- kruche babeczki z owocami
- biszkoptowe z serkiem mascarpone
- ciasto makowe z jabłkiem i orzechami włoskimi
- snikers